Groen van het Seizoen in zelf geklust kraampje Grou

Hanneke en dochter bouwen zelf een lekkere groentekraam in Grou

Grou – Sinds kort staat er een kraam met versproducten langs het kanaal in Grou. Onder de naam ‘Groen van het Seizoen’ is er van alles onder de noemer gezond en lekker te koop. De uitstalling is een mooi lokaal initiatief van twee ondernemende inwoners van Grou.

Hanneke en haar dochter uit Grou zijn de initiatiefnemers van het kraampje aan het Prinses Margrietkanaal. Er is een keur van heerlijke etenswaar te koop zoals groente, zelfgemaakte biologische aardbei-rabarber jam, nieuwe oogst aardappels, biologische uien, vrije uitloop eieren, walnoten, honing van de imker en biologische tomaten. De producten hebben één ding gemeen: ze zijn allemaal super vers! “De aardbei-rabarber jam maken mijn dochter en ik samen, met rabarber (deels) uit opa’s tuin. Zo komen ook de walnoten bij opa uit de tuin. De bijenkasten staan bij opa in de tuin. Laatst hadden we boontjes uit onze moestuin. Sommige andere producten komen bij bekenden van mij vandaan. Allemaal zo vers mogelijk!”

Lekkere kraam aan Prinses Margrietkanaal in Grou

Lekkere kraam aan Prinses Margrietkanaal in Grou. Foto: Hanneke.

Kraampje

Hanneke: “De initiatiefnemer van het kraampje is mijn dochter. Het idee ontstond toen ze zelf tijdens de vakantie bij een kraampje aan de weg producten kocht. Ze vroeg: “Ik wil ook graag een kraampje. Kan dat mama?” Natuurlijk was ik als moeder direct enthousiast. Met een opa die vroeger boer was en met moeder als boerendochter zagen we dit helemaal zitten.” Moeder en dochter klusten samen enthousiast aan de kraam, maakten samen heel veel jam en wogen veel producten af. Zo kon het kraampje precies een week later naar buiten! 

Zelf gemaakte rabarber-aardbeienjam

Zelf gemaakte rabarber-aardbeienjam. Foto: Hanneke.

Seizoen

“Het aanbod varieert. Net wat de natuur op dat moment te bieden heeft. Zo kun je er later dit seizoen ook appels en peren kopen. Wil je weten wat er op dit moment te koop is? Volg de Facebookpagina van “Groen van het Seizoen”. Of bezoek het kraampje en kijk wat het aanbod is”, promoten moeder en dochter hun gezonde producten. 

Het kraampje kun je vinden in Grou. Langs het kanaal, vlak naast de minibieb die bij velen wel bekend is. Het adres: De Roef 5. Je bent van harte welkom bij Groen van het Seizoen!