bibliotheek Grou

Dbieb Grou gaat maandag 18 mei weer open

Grou – De Dbieb in Grou, Leeuwarden en Stiens gaan maandag 18 mei weer open. Dat meldt de bibliotheek. Bezoekers kunnen na volgende week weer zoeken, afhalen en terugbrengen, maar in de bieb verblijven, kan nog niet. 

De bibliotheek is druk bezig met het nemen van ‘coronamaatregelen’. Zo mag er vanaf maandag 18 mei maar een maximum aantal bezoekers bij de gebouwen naar binnen. Dit wordt met mandjes gereguleerd, onduidelijk is nog wat het maximum aantal bezoekers voor Grou, Leeuwarden en Stiens is. Daarnaast komen er ‘spatschermen’ te hangen bij de infopunten en er komt een routing.

Routing komt onder meer op de trappen
“Er zijn plekken waar je elkaar niet kunt ontwijken, zoals op de trappen. Daar komt een routing, daar moeten we iets doen”, zegt Marjanna Mulder van de bibliotheek. “Medewerkers spreken bezoekers op een vriendelijke manier aan als zij de aanwijzingen niet opvolgen.” Apparatuur wordt verplaatst op plekken waar dat nodig is, om de anderhalve meter afstand te kunnen hanteren.

Tijden en dagen blijven dezelfde, alleen ‘functioneel bezoek’
Dbieb hanteert vanaf maandag 18 mei de gebruikelijke openingsdagen- en tijden. De afhaal- en bezorgservice stopt en de bibliotheken zijn voorlopig alleen open voor ‘functioneel bezoek’. Oftewel: studeren, werken en een kopje koffie doen met een krantje erbij zitten er voorlopig nog even niet in. Het is ook nog onduidelijk wanneer dat weer kan.

De cursussen, workshops en lezingen gaan naar verwachting eind september weer van start. En heb je nog een boek in huis? Geen nood: “alle uitleentermijnen zijn opgeschort tot 29 juni”, zegt Dbieb.

Bron: Omroep LeoMiddelsé