TukTuk Ko Kool Grou Akkrum Aldeboarn

Veilig op weg met TukoTuktax van Ko Kool

Grou – Vandaag ging Ko Kool van de TukoTukTax even shoppen bij de Hema in Grou. Het is alweer een jaar geleden dat zich donkere wolken samen pakten boven de tuktuk taxidienst van Ko Kool uit Aldeboarn. Middels berichtgeving op onder andere Grousters.nl kwamen er via een crowdfundingsactie de benodigde gelden binnen om Ko op de weg te houden.

Een verdubbelde verzekeringspremie dreigde Ko begin 2019 tot stilstand. Normaal staat hij begin april klaar om toeristen en mensen uit de regio met zijn tuktuk te vervoeren. Deze bijzondere taxi-chauffeur was ook regelmatig in Grou en Akkrum te zien. Ko’s enige redding bleek een crowdfundingsactie. Vrienden en dorpsgenoten doneerden massaal, zodat binnen no-time ruim meer dan de benodigde € 1500,- verzekeringspremie binnenkwam.

Ko Kool gaat ff shoppen bij de Hema in Grou. Foto: Press4All

Corona

Door alle bijdragen kan Ko voorlopig met zijn tuktuk toeristen blijven vervoeren. Ko: “Helaas heb ik door de coronacrisis nog maar twee betaalde ritjes gehad dit seizoen. Nu ben ik even in Grou omdat de motor van de tuktuk af en toe moet draaien. Ik heb wel maatregelen genomen middels een scherm in mijn TukoTukTax zodat ik de mensen veilig kan vervoeren.” Ko denkt dat er vanaf deze maand wel weer meer ritjes zullen volgen. “De mensen gaan dit jaar meer uit in eigen land en dan komen ze ook weer bij mij terecht als ze vervoer in de regio zoeken. Bij deze wil ik ook graag nog alle donateurs bedanken die mij vorig jaar zo geholpen hebben. Voorlopig kan ik weer een aantal jaren vooruit met het vervoer van mensen in mijn tuktuk.”