Robbie Heideman uit Grou ziet illustraties in krant verschijnen

Robbie Heidema uit Grou ziet zijn illustraties in de krant verschijnen

Grou – Veel creatief talent komt dezer dagen spontaan weer naar boven borrelen. Zo ook bij Robbie Heidema uit Grou. Nu zijn twee kinderen thuis schoolwerk maken, neemt hij samen met zijn vrouw Berber de lessen voor zijn rekening. Robbie: “Dit kost veel tijd maar tevens geeft het mij ook de gelegenheid om naast de werkende kinderen een grappige illustratie te maken. Ze verschenen inmiddels al twee keer in de zaterdageditie van de Leeuwarder Courant.”

Bijgaande video laat zien hoe Robbie zijn illustraties maakt. Video: Robbie Heidema

Robbie: “Omdat er in deze tijd met z’n allen thuis, een heleboel stress, geduld, strijd, lachen en huilen plaatsvindt werd dat al snel onderwerp in m’n tekeningen. Vroeger tekende ik best veel, maar heb het lang niet meer gedaan. Nu het tekenen digitaal kan ging het weer kriebelen. Het begon eigenlijk allemaal met het natekenen van een grappige foto. Al snel moesten de scene’s aangepast worden om het nog passender te maken. Toen het leuke reactie’s regende op Facebook na de eerste tekening besloot ik er elke dag eentje te maken en te plaatsen. Ondertussen zijn de illustraties al twee keer in de zaterdageditie van de Leeuwarder Courant verschenen. Helemaal geweldig vind ik dat, want ik grapte ooit tegen Berber dat ik wel voor de krant wilde tekenen en nu binnen twee weken sta ik erin.”

Glimlach

“Ik ben heel benieuwd waar dit alles toe leidt en zal het proberen vol te houden zolang deze vreemde tijd van corona ons in z’n greep houdt. Alle leuke, lieve, grappige en inspirerende reacties geven me genoeg energie om nog lang niet te stoppen. Ik hoop dat ik mensen door mijn tekeningen een kleine glimlach op hun gezicht krijgen in deze tijd.”