Museum Hert fan Fryslan

Museum Hert fan Fryslân in Grou opent nieuwe expositie online

Grou – Ondanks gesloten deuren is het vanaf vandaag toch mogelijk om de nieuwe expositie ‘75 jaar vrijheid – Grou in Oorlogstijd’ te bekijken. Museum Hert fan Fryslân presenteert op haar site een serie video’s die een inkijk geeft van Grou in oorlogstijd. Vandaag ging de eerste aflevering ‘Het Dagelijks Leven’ online.

Museum Hert fan Fryslân in Grou opent nieuwe expositie online. Video: Press4All

Met deelopnames van de expositie, in en rond het Raadhuis en bijpassend beeld -en geluidsmateriaal komen verschillende thema’s aan bod. De eerste aflevering staat online. Onderwerpen als het koken op een noodkachel, de gaarkeuken in Grou, het verenigingsleven in oorlogstijd worden hierin kort belicht. In de komende weken volgen nog thema’s zoals het Verzet (NBS), de wapendropping in de Deelen en herinneringen van en aan onderduikers. Tot het moment dat het museum de deuren weer open kan stellen voor publiek, is dit een mooi alternatief. Met dank aan journalist Henk Brinkman en enkele vrijwilligers van het museum komt de herdenking van 75 jaar Vrijheid in Grou online in beeld.