Nieuw speeltuintje Oostergoostraat Grou

Grasveld bij Oostergoostraat wordt speeltuintje

Grou – Ongeveer twee jaar geleden startte Folkert de Kluijs uit de vogelbuurt te Grou een handtekeningenactie voor het realiseren van een nieuw speeltuintje. Uit de actie bleek dat er veel draagvlak was voor zo’n groene speelplek in deze omgeving.

Afgelopen dinsdag kreeg Folkert een groen licht van de gemeente Leeuwarden voor deze kleinschalige speeltuin. “Ik heb zelf twee kleine kinderen, dus ik vind het belangrijk dat die dichtbij op een veilige plek kunnen spelen.” Die veiligheid kan gegarandeerd worden omdat de gemeente inmiddels een stevig hek om het betreffende veldje geplaatst heeft. In het verleden was er een kleine speeltuin in de Tureluurstraat.

Illustratie van een soortgelijke mandschommel. Illustratie: Gemeente Leeuwarden.

Op de hoek van de Grutto en Oostergoostraat zal een mandschommel geplaatst worden. Indien er nog speeltoestellen over zijn zal de gemeente nog een tweede toestel plaatsen. “Ook komen er bankjes”, vertelt Folkert enthousiast. De realisatie van de speelplek zal in de eerste week van maart gerealiseerd worden laat de gemeente Leeuwarden weten.