Inbraak tankstation Esso Grou

Aanhouding Stationsweg Grou – inbraak tankstation en vernieling auto Parkstraat

Grou – In de eerste dagen van het nieuwe jaar heeft zich een drietal losstaande incidenten voorgedaan op de Stationsweg en Parkstraat in Grou. Het betrof een inbraak in het Esso Tankstation, vernieling van een auto op het parkeerterrein aan de Parkstraat en een aanhouding wegens rijden onder invloed.

Aanhouding wegens rijden onder invloed verdovende middelen. Foto: Ter illustratie

De politie heeft donderdagavond op de stationsweg een bestuurder van een voertuig aangehouden wegens rijden onder invloed van verdovende middelen. Bij de 34-jarige inwoner van de gemeente Tytsjerkstradiel werd een speeksteltest en later op het bureau een bloedtest afgenomen. Daaruit bleek dat er drugs in het spel was. De verdachte kreeg naar aanleiding van deze uitslag een rijverbod opgelegd.

Inbraak

Esso Tankstation – Stationsweg Grou. Foto: Press4All

Op 2 januari – omstreeks 03.00 uur – kwam een alarmmelding vanaf de benzinepomp op de Stationsweg. Er bleek een raam te zijn vernield. Voor zover de aangever kon zien zijn er alleen aanstekers weggenomen.

Vernieling auto

Voor een inwoonster van Grou was het een frustrerend begin van 2020 Haar auto is op het parkeerterrein Parkstraat Grou van woensdag 1 januari op donderdag 2 januari grondig vernield.

Wie getuige is geweest van bovenstaande vernielingen kan dat melden bij de politie Leeuwarden – Bel dan met 0900-8844