Bouwactiviteiten Grutto- en Kievitstraat Grou gestart

Grou –  In opdracht van Elkien is Van Wijnen Gorredijk gestart met de bouw van vijftien woningen aan de Gruttostraat, Kievitstraat en Tureluurstraat in Grou. De eerste voorbereidende werkzaamheden zijn afgelopen week al begonnen.

De bouw van vijftien seniorenwoningen maakt deel uit een groter plan om een groot aantal huizen die zijn gebouwd in de jaren vijftig en zestig en niet meer aan de eisen van deze tijd voldoen te vervangen.Het terrein dat tegen het Wilhelminapark ligt heeft lange tijd braak gelegen. Het woonzorgcentrum Friesmastate maakte hier afgelopen jaren gebruik van en had er een paar tijdelijke wooneenheden gerealiseerd. Deze werden ruim een jaar geleden verwijderd.

Voorbereidingen bouw 15 seniorenwoningen van start in Grou. Video: Press4All.


Voor de kerstvakantie zullen er nog werkzaamheden plaatsvinden, zoals het inrichten van het bouwterrein, het ontgraven van de bouwput, boorwerk van heipalen en het plaatsen van een deel van de funderingsbalken. De verwachting is dat de werkzaamheden in mei zullen worden afgerond. Hierbij gaan wij er wel vanuit gegaan dat er geen strenge winter komt. De woningen worden gebouwd met grote geprefabriceerde elementen, waardoor er een korte bouwtijd is en de overlast voor de omgeving beperkt kan worden. Het bouwterrein is inmiddels rondom voorzien van hekwerken.