politie achtervolging grou

Politie maakt excuses op twitter voor snelle achtervolging in Grou

Grou – Rond half zes vanmiddag moest de politie een achtervolging inzetten om potentiële inbrekers in de kraag te vatten. Dat ging gepaard met een hoge snelheid.

politie achtervolging grou
Politie achtervolgt inbrekers in Grou – Foto ter illustratie rechtenvrij.

Wijkagent Nieuborg kreeg tijdens zijn wekelijkse spreekuur informatie dat een auto met daarin een gezocht persoon richting Grou kwam. Nieuborg nam vervolgens post in bij de Stationsstraat. Kort hierna zag hij het voertuig rijden.

Na een achtervolging kon het voertuig bij de Parkstraat tot stilstand worden gebracht. Samen met de collega die op dorpensurveillance was, is een 27 jarige man aangehouden. Hij werd gezocht i.v.m. woninginbraken. Een 23 jarige man kreeg p.v. omdat hij zijn ID niet kon tonen.

De betreffende agent heeft voor het snelle rijden door Grou zijn excuses op twitter aangeboden. Wel wist de politieman te melden dat hierdoor een aantal inbraken is voorkomen. ‘Het was voor een goede zaak’ laat agent Nieuborg weten.