Grouster Pier in Grou

FNP maakt zich zorgen om ‘súteriche’ toestand Grouster Pier

Grou – Het was verschillende wandelaars op de Grouster Pier al opgevallen, dat toestand van deze bewandelbare dijk slecht is. “Vooral oudere mensen met een rollator hebben de kans dat ze vast komen te zitten”, laat Lyda Veldstra uit Grou weten.

Het werd daarom hoog tijd om in de Leeuwarder Gemeenteraad vragen over de slechte toestand van de pier te stellen. “Want niet alleen toeristen maken gebruik van de pier maar ook veel inwoners van Grou”, laat de bezorgde FNP-er weten. Afgelopen weekend heeft ze de strekdam persoonlijk geïnspecteerd en fotografisch vastgelegd.

De onveilige toestand van de Grouster Pier. Foto: Lyda Veldstra

Lyda: “Op dit ogenblik laat de toegankelijkheid en veiligheid beslist te wensen over. Door de diepe gleuven tussen de tegels voelen ouderen en mensen met een beperking zich minder veilig.” Ze roept de gemeente Leeuwarden op om op korte termijn maatregelen te nemen en de pier op te knappen, zodat iedereen weer veilig over de Grouster Pier kan wandelen.