Start 28e loopschool – Woensdag 2 oktober 2019

Grou – Ook dit jaar start Athleta weer met een zogenaamde loopschool. De groep van vorig jaar is er onder begeleiding van Henk van Vilsteren erin geslaagd de conditie op een behoorlijk peil te brengen. Een aantal is met succes overgegaan naar de loopgroepen van Athleta.

Van verschillende kanten werd alweer gevraagd, wanneer dit jaar gestart zou worden en wie er allemaal aan mee kunnen doen. De opzet is zo gekozen dat iedere volwassene er aan mee kan doen. Of je nu jong of al wat ouder bent, al een sportieve carrière achter de rug hebt of nog maar heel weinig aan sport gedaan hebt, hyperslank bent of al wat overtollig vetweefsel hebt gekweekt, actief bewegen is en blijft goed voor iedereen.

Je zult verbaasd zijn hoe snel je conditie in korte tijd aanmerkelijk verbetert en dat je daar door gek genoeg ook meer energie krijgt om andere zaken aan te pakken. Velen hebben, om wat voor reden dan ook, een aantal jaren niets aan extra bewegen gedaan en voelen zich daar toch niet gelukkig bij. Dit is dan een kans om daar verandering in te brengen.

Sommigen zijn lange tijd door blessures niet in staat geweest te sporten en willen graag op een verantwoorde manier weer beginnen. Athleta probeert dit zo verantwoord mogelijk te doen onder begeleiding van bevoegde looptrainers. Zij beginnen heel rustig en geven voorlichting over bijkomende zaken van lopen (opbouw, kleding, schoeisel, blessurepreventie, schema´s enzovoort). Voorop staat, dat alle deelnemers plezier in de loopsport krijgen, waarbij gezelligheid natuurlijk ook een hele belangrijke rol peelt. Het einddoel van de loopschool is deelname aan de vijf of eventueel de tien of veertien kilometer van de Merenloop 2020.

Dit jaar wordt de loopschool gehouden op woensdagavond om 19.15 uur. Henk van Vilsteren , zal ook dit jaar de trainingen verzorgen. De eerste training zal zijn op woensdag 2 oktober, om 19.15 uur. We starten op het parkeerterrein Tjallinga in Grou, bij OSG en basisscholen. Kosten € 70,- (dit is inclusief startkaart Merenloop) na de loopschool 1 maand gratis mee trainen met de loopgroep.

Voor inlichtingen en opgave kan men terecht bij Siemie Reinsma. siemiereinsma@gmail.com of 06-40936321

Dus trek de stoute (loop) schoenen aan neem je vriend/vriendin, buurman/buurvrouw mee op woensdagavond 2 oktober 2019