Zaterdag 7 september te Grou: Skipkesilen tijdens Grouster Merke

GROUOp zaterdagochtend 7 september tijdens de Grouster Merke zal het hardzeilevenement  “Scheepje zeilen en schuitje varen” oftewel het SKIPKESILEN plaatsvinden. Vanaf 9.30 uur zullen er weer tientallen witte zeiltjes flapperen op het water  vanaf het strandje bij het Marit Bouwmeester Zeilcentrum in Grou. 

Al sinds 1907 worden deze zeilwedstrijden (Skipkesilen) gehouden door de jeugd met zelfgemaakte modelscheepjes en mag hierdoor zeker worden beschouwd als één van de mooiste Grouster traditie. WantGrou en het water zijn één! Een gezonde sportzin voor het “hardzeilen” wordt de jeugd bijgebracht door het te laten “Skipkesilen”. Waarin ze (al dan niet samen met ouders, grootouders, ooms, tantes etc.)  proberen te bewijzen dat ook met een eenvoudig zelf te maken jachtje/klompje (foto: bouwpakket Frisia Jachtje), of erfstuk/pronkstuk die al jaren traditiegetrouw mee zeilt en van generatie op generatie gaat,  bijzondere nautische kwaliteiten bezit.

Ook nieuwsgierig geworden en wil je eigenlijk wel meedoen? Dat kan!

Schrijf je dan wel vóór vrijdag 6 september in via het digitale inschrijfformulier op de website van de Koninklijke Watersportvereniging Frisi. De kosten per deelnemer bedraagt € 4,00. We starten het evenement om 9.00 uur. De deelnemers kunnen hun startnummer dan ophalen op het strandje bij het Zeilcentrum (Pr. Wilhelminastraat 3). Om 9.15 uur mag iedere deelnemer zijn of haar  Skipke “aankleden” in  allerlei mooie versiersels, je kan het zo gek niet bedenken! Wie weet win je een leuke prijs! Het hardzeilevenement in de diverse klassen (Frisia, Meteoor, klomp, Grutte Holle, Lytse Holle en de Grutte Folle) zal om 9.30 uur van start gaan, gevolgd door de prijsuitreiking (+/- 12.00 uur).