playskategrou.nl

GROU – Om het vandalisme tegen te gaan, roept het bestuur van Stichting Play Skate Court Grou de jeugd op om graffiti tekeningen te maken. De mooiste ontwerpen krijgen een plekje op één van de skatetoestellen. “We hopen dat ze er dan zuinig op zijn”, zegt voorzitter Andries Booi.

Aanleiding voor deze actie zijn de recente gevallen van vandalisme. Enkele skateboarders hebben de toestellen bekrast, omdat ze deze ‘kaal’ vinden. “Ze zijn daar al een paar keer op aangesproken met het verzoek dit schoon te maken”, vertelt voorzitter Andries Booi. “Helaas geven ze alleen maar een grote mond terug en dreigen ze zelfs op de vuist te gaan. Dat is al voorgevallen bij een inline hockeyer. Die kreeg ook nog eens een skateboard in de rug. Dat soort gedrag is niet acceptabel!”.

Het bestuur heeft de ouders al aangesproken op het gedrag van hun kinderen. “Als dat niet helpt, kunnen we eventueel de wijkagent inschakelen.”

Om een positieve draai aan het geheel te geven komt het bestuur met deze wedstrijd op de proppen. “Deelnemers kunnen hun tekeningen en ontwerpen digitaal inleveren via het algemene adres dat te vinden is op onze site (playskategrou.nl). Als ze de tekening op papier willen inleveren, kunnen ze via de mail een afspraak maken.” De tekeningen en ontwerpen kunnen tot 30 november worden ingeleverd. Daarna gaat het bestuur de inzendingen jureren. “De mooiste ontwerpen gaan we dan in een later stadium eventueel met de jeugd en een graffiti artiest aanbrengen.”