Zieke kinderen na zwemmen in open water bij strandje Grou

Grou – Tijdens de afgelopen zeer warme periode zijn veel kinderen ziek geworden na het zwemmen in open water van het strandje bij het Zeilcentrum Grou. 

Bij de Grouster basisscholen kwamen verschillende ziekmeldingen binnen. Het zou hierbij gaan om langdurig en veel overgeven.

Op de landelijke site zwemwater.nl wordt echter geen melding gemaakt van deze situatie. Volgens een inwoonster van Grou zou er inmiddels wel een waarschuwingsbord bij het strandje zijn geplaatst. Naar aanleiding van de diverse ziekmeldingen is er door de FUMO uit Grou onderzoek naar de kwaliteit van het water van het strandje gedaan. Dit is gebeurd in opdracht van het waterschap.

Strandje Grou – foto: Press4All

Als voor een zwemplek een waarschuwing geldt, wil dat zeggen dat zwemmen op die plek slecht kan zijn voor de gezondheid. Je mag er dus wel zwemmen, maar moet zelf beoordelen of er een risico voor de gezondheid is. Jonge kinderen en ouderen, die het meest kwetsbaar zijn, kunnen beter een andere zwemplek kiezen.

Wie vragen heeft over de huidige situatie kan bellen met de GGD, afdeling infectieziekten.