Wat leeft er in de sloot? Doe mee aan de slootjesochtend in Grou

Grou – IVN Natuureducatie organiseert in het weekend van 14 tot 16 juni voor de zesde keer door het hele land de IVN Slootjesdagen. Kids van 4 t/m 12 jaar kunnen dan samen met hun (groot)ouders op avontuur langs de waterkant! In Grou kunnen de kleine onderzoekers op zaterdagochtend 15 juni aan de slag.

Met behulp van schepnetjes, loepjes en ander gereedschap kunnen kinderen met hun (groot)ouders op zoek gaan naar wat er zoal in het water leeft in een zijtak van het Nijdjip.

Zaterdag 15 juni – slootjesochtend in Grou – avonturentuin Súdfinne. Foto: Press4All

Op ruim 100 plekken in het land staan IVN natuurgidsen voor je klaar met schepnetjes, loeppotjes en zoekkaarten. Welk waterdiertje kan ook zomers schaatsen? Wie zwemt op z’n rug? Hoe ademen waterspinnen onder water? Wie is de grootste rover van de sloot? Ontdek het en nog veel meer!

Doe mee met Citizen Science onderzoek

Benieuwd hoe gezond het water in jouw sloot is? Geef dan jouw gevonden waterdiertjes door op de IVN website en ontvang direct een rapportcijfer over de waterkwaliteit. Hiermee help je gelijk mee aan het landelijke Citizen Science onderzoek. IVN onderzoekt samen met het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) en waterdiertjes.nl de waterkwaliteit van Nederlandse slootjes.

Kom je ook waterdiertjes tellen en waterproefjes doen tijdens de IVN Slootjesdagen? Geef je dan op en trek je laarzen aan en kom ook!

Opgeven kan bij IVN De Lege Midden – Locatie: de Beleef- en avonturentuin aan de Súdfinne, Grou. – Tijd: 10.00 uur – 12.00 uur – Info en opgave: Anneke Travaille | 0566 651008 – Kosten: geen