Open dag bij Zorgboerderij De Meezinger Grou

Grou – Op zaterdag 22 juni zet familie Entzinger de staldeuren weer wagenwijd open tijdens hun open dag. Ze laten u kennismaken met zorg op de boerderij! Dit doen zij onder meer in de vorm van rondleidingen (bezichtig o.a. de vernieuwde kantine en de nieuwe sleufsilo met afdeksysteem) e

Ook zijn er diverse kraampjes met streekgebonden producten (o.a. Kaashuys Akkrum, Zuster Evie en verkoop van honing). Daarnaast zullen deelnemers van de zorgboerderij vol trots hun unieke eigengemaakte producten verkopen. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door zanger Arnold Postma, u bent tenslotte op Zorgboerderij ‘de Meezinger’! U kunt koe knuffelen en dit bewijs meenemen op Polaroid. Voor de kleinsten zijn er o.a. een skelterbaan, diverse spelletjes, het knutselen van een graspoppetje en de kinderen mogen zich gratis laten schminken! Uitgespeeld en gekeken? Ook aan de innerlijke mens wordt gedacht: een heuse proeverij van diverse zuivelproducten en Slagerij Spijkerman bakt en braadt lekkere hapjes!

Dagbesteding

Zorgboerderij De Meezinger biedt al ruim 11 jaar zinvolle, kleinschalige dagbesteding aan volwassenen met een beperking (niet aangeboren hersenletsel, verslavingsproblematiek, (jonge) mensen met dementie, verstandelijke/ lichamelijke beperking en mensen met een psychische hulpvraag). ‘De jongste deelnemer is 18 jaar, de oudste 87 jaar!’. Op een boerderij is de variatie in activiteiten en werkzaamheden enorm groot. ‘Natuurlijk dient er rekening te worden gehouden met de vaardigheden en vermogens van de deelnemers en de daaraan gekoppelde doelen’. Op de boerderij kunnen veel activiteiten, zowel buiten als binnen, worden uitgevoerd, met verschillen in fysieke en mentale belasting. ‘Deelnemers op Zorgboerderij De Meezinger kunnen de ruimte en de sfeer beleven en weinig tot geen werkzaamheden verrichten tot zeer actief deelnemen aan de dagelijkse werkzaamheden op de boerderij’. Door afwisselende werkzaamheden, kunnen de deelnemers zich op verschillende gebieden ontwikkelen.

Het motto van Zorgboerderij de Meezinger is: ‘Voor de schermen een boerderij, achter de schermen een gekwalificeerde zorginstelling’. Deelnemers van Zorgboerderij de Meezinger kunnen dat allemaal beamen: ‘Wij voelen ons vrijwilliger op het melkveebedrijf, in plaats van cliënt op de zorgboerderij!’.

‘Wilt u de sfeer een keer proeven bij ons op de (zorg)boerderij? Kom danzaterdag 22 juni 2019 van 10.00 – 16.00 uur langs bij Zorgboerderij De Meezinger te Grou!’