Aanlegsteiger en Havenhúske Grou klaar voor bezoek watersporters

Grou – Er is voor het begin van het watersportseizoen enorm hard gewerkt om de nieuwe aanlegsteiger aan de Nieuwe Kade te Grou klaar te maken. Het bedrijf dat deze klus klaarde – Heuvelman-Ibis – moest alle zeilen bijzetten om het werk op tijd af te krijgen. De redactie van Grousters maakte een timelaps van steigerrondje  Grou.

Rondje Grou over de vernieuwde stijgers. Video: Press4All

Alle watersportliefhebbers die nu aanmeren in Grou, kunnen door deze voorziening optimaal genieten van het prachtige watersportdorp. Inmiddels wordt er al druk gebruik gemaakt van de nieuwe aanlegsteigers. Ook zijn bankjes en roosters bij bruggetjes gerealiseerd voor toeristen en rolstoelers.

De nieuwe aanlegsteiger aan de Rjochte Grou. Foto: Press4All

De prachtige nieuwe aanlegsteiger is ontworpen en gefabriceerd bij de staalbouwafdeling van Heuvelman-Ibis uit Delfzijl. Het aangebrachte hardhout is FSC gecertificeerd en aangeleverd door Regge Hout B.V. De nieuwe steigers langs de Rjochte Grou zien er nu weer fraai uit.

Nieuwe toiletvoorziening in Hellingshaven Grou genaamd Havenhúske. Foto: Press4All

Havenhúske

Naast het prachtige houten wandelpad langs de jachthavens en waterwegen is er ook een nieuwe sanitaire voorziening geregeld. Door bouwbedrijf Dijkstra is vorige week een drijvend toiletgebouw met de naam Havenhúske naar de Hellingshaven getransporteerd. Binnenkort worden, electriciteit, water en een rioolpomp aangesloten. Als het goed is kan alles voor half mei in gebruik worden genomen.