Janne Heida is nieuwe Sylkeninginne van Grou

Grou – Donkere wolken trokken zich samen in aanloop naar de opening van het watersportseizoen 2019 in Grou. Toen Sylkeninginne Janne Heida samen met haar hofdame Fenna Jansen arriveerde brak de zon spontaan door. Met het hijsen van een duurzame vlag werd een symoblisch startschot van het nieuwe watersportseizoen gegeven.

Sylkeninginne Janne Heida en hofdame Fenna Jansen arriveren met het Grouster Skûtsje.

Het fraai geklede duo kwam vrijdagavond aan met het Grousters Skûtsje onder begeleiding van vier suppers. Janne en Fenna werden welkom geheten door wethouder Hein de Haan. Na de toespraak en het hijsen van de vlag kregen de dames een warme deken omgeslagen voordat ze de bekende dúmkes uit gingen delen. Dit weekend zullen de sylkeninginne en haar hofdame regelmatig in het dorp te zien zijn tijdens diverse activiteiten.

Sylkeninginne Janne Heida met microfoon met rechts van haar hofdame Fenna Jansen.