Volkstuinvereniging uit Grou ontvangt 1000 euro voor nieuwe grasmaaier

’’Volkstuinvereniging Grouw’ heeft een bijdrage gekregen van 1.000 euro vanuit het Coöperatiefonds van Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland. Dit bedrag is voor de aanschaf van een nieuwe grasmaaier die afgelopen winter werd gestolen.

De mensen van de volkstuinvereniging. Video: Press4All

Na de diefstal van de grasmaaier afgelopen winter moest de volkstuinvereniging een nieuwe grasmaaier aanschaffen. Omdat de graspaden bij toerbeurt door de leden worden gemaaid, moet de grasmaaier door elk lid bediend kunnen worden en gemakkelijk in het gebruik zijn.

De investering was te veel voor de kleine kas van de vereniging. “Wy binne dêrom tige bliid mei de stipe fan de Rabobank.”, aldus voorzitter Henk Volbeda van de volkstuinvereniging. ”Hjir kinne wy wer jierren mei foarút.” Het Coöperatiefonds van Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland is er voor lokale maatschappelijke initiatieven die de leefbaarheid in de omgeving vergroten. Leden van de ledenraad van de bank beslissen over de aanvragen. Het coöperatiefonds wordt gevormd vanuit het coöperatief dividend van de bank: een vorm van dividend uitkering waarmee een deel van de nettowinst van de bank ter beschikking wordt gesteld aan veelal maatschappelijke doelen.


Voorzitter Henk Volbeda (rechts) en secretaris Bonne Bruinsma (links) nemen de cheque in ontvangst van Karin Tijssen van de Rabobank.