Nieuwe uitbaters restaurant Taverne de Kade in Grou

Restaurant Taverne de Kade in Grou heeft sinds 1 april nieuwe uitbaters. Femmalyn Dijkstra (33 jaar) en Emile Fransen (28 jaar) nemen het stokje over van Wijnand van Dijken.

Femmalyn is al sinds haar 16de werkzaam in de horeca. ”Ik werkte lange tijd in een hotel op de waddeneilanden. Maar in het weekend ging ik vaak naar mijn ouders toe in Grou. Al snel voelde ik me erg thuis in dit mooie watersport dorp en ongeveer 12 jaar geleden besloot ik te verhuizen naar een leuk huisje in het centrum van Grou.” In Grou heeft ze sindsdien bij meerdere horecabedrijven gewerkt.

Haar vriend Emile kwam ze vier jaar geleden tegen. Emile begon zijn werk op een van de Waddeneilanden en vanuit daar vertrok hij naar Frankrijk om de kunst van het koken te leren. Vervolgens is hij naar London gegaan en toen terug naar Nederland. Een aantal jaren heeft hij in verschillende bedrijven in Leeuwarden gewerkt.

Femmalyn: ”Voor ons was het al jaren een droom om een eigen restaurant te hebben. Wijnand kenden we al een aantal jaren en na een aantal gesprekken bleek dat onze droom zomaar werkelijkheid kon worden.” Momenteel zijn ze druk bezig met de nieuwe menukaart waar eerlijk en gezond eten voorop staat. Een paar kleine aanpassingen in het interieur worden er nog gedaan en vanaf 11 april gaan ze open!