Rixt van der Horst opent nieuwe paardenbak van HSF de Pikmarruters Grou

Grou – Komende zondag 14 april opent oud inwoner van Grou Rixt van der Horst officieel de hagelnieuwe paardenbak van de HSF de Pikmarruters. Een hele mooie investering waar de vereniging jaren plezier van zal hebben.

Drie jaar geleden was Rixt van der Horst het middelpunt van inzamelingsacties in Grou om de weg naar de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro te bekostigen.

Samen met het paard Caraat plaatste Rixt zich voor Rio en was meteen kanshebber op een medaille.De kosten voor de reis naar Rio waren dusdanig hoog dat de Grouster gemeenschap de schouders zette onder meerdere acties om het geld voor Rixt bijeen te brengen.

Onderwijzer hielp Rixt

Een van de voortrekkers was Symon Odinga. Als onderwijzer gaf hij jarenlang les aan Rixt. Samen met ruitersportvereniging HSF de Pikmarruters was Symon betrokken bij de organisatie van een benefietoptreden. Odinga is verzekerd bij het financieel advieskantoor Ecuraat, gevestigd in het centrum van Grou. Dit kantoor werkt onder meer samen met Nh1816 Verzekeringen dat juist haar 200-jarig bestaan vierde en daarvoor een goede doelenactie op touw had gezet.

Goede doelen actie Nh1816

De actie hield in dat verenigingen die iets organiseerden voor een goed doel kans maakten op een extra donatie voor dit goede doel en hetzelfde bedrag in de vorm van sponsorgelden voor de vereniging. De gemotiveerde aanvraag door Symon werd beloond en het project ‘Rixt naar Rio’ deed mee in een stemronde. Met succes. Van de 20 deelnemende acties voor goede doelen, haalde Rixt de tweede plaats met het aantal stemmen. “Het leek wel of alle inwoners van Grou hadden meegedaan met de actie,” vertelt Odinga later, “op zoveel bijval hadden zelfs wij niet gerekend.”

Het leverde Rixt een mooi bedrag op, zodat zij zich optimaal kon voorbereiden op de spelen in Rio. Maar ook voor de Grouster rijvereniging die Rixt steunde in haar paralympische droom. HSF de Pikmarruters is in ledenaantal dan misschien een bescheiden vereniging, in haar daden zeker niet.

Nieuwe paardenbak Pikmarruters

De hulp bij de actie voor Rixt leverde hen een mooie sponsorbijdrage op namens Nh1816. Samen met de gemeente hebben De Pikmarruters overlegd hoe zij dit bedrag goed kunnen besteden om op hun bestaande locatie ook voor de volgende generatie paardrijlessen te kunnen geven.

Komende zondag 14 april wordt de kroon op het werk gezet en opent Rixt, die meerdere medailles behaalde in Rio, officieel de hagelnieuwe paardenbak. Wilt u zondag een kijkje komen nemen, dan bent u van harte welkom tussen 14.00 en 16.00 uur. Er wordt direct met het officiële gedeelte gestart.