“Scheepje zeilen en schuitje varen” in Grou tijdens opening vaarseizoen

Grou – Op zaterdagochtend 13 april tijdens het Opening Watersportseizoen in Grou zal het hardzeilevenement “Scheepje zeilen en schuitje varen” oftewel het SKIPKESILEN plaatsvinden.

Vanaf 9.30 uur zullen er weer tientallen witte zeiltjes flapperen op het water vanaf het strandje bij het Marit Bouwmeester Zeilcentrum. Al sinds 1907 worden deze zeilwedstrijden (Skipkesilen) gehouden door de jeugd met zelfgemaakte modelscheepjes en mag hierdoor zeker worden beschouwd als één van de mooiste Grouster traditie.

Het programma van het Skipkesilen ziet er als volgt uit:

09.00 uur – Startnummer ophalen op het strandje bij het Marit Bouwmeester Zeilcentrum (Pr. Wilhelminastraat 3)

09.30 uur –Start van het hardzeilevenement in de diverse klassen (Frisia, Meteoor, Klomp, Grutte Holle, Lytse Holle en de Grutte Folle) gevolgd door de prijsuitreiking (+/- 12.00 uur).

Wil je meedoen met je eigen Skipke dan kun je je via het digitale inschrijfformulier op www.kwvfrisia.nl/skipkesilen opgeven (€ 4,00 per deelnemer). Het ingevulde formulier moet wel voor vrijdag 12 april binnen zijn.

Heb je nog geen Skipke, maar zou je er wel eentje willen bouwen (al dan niet samen met je vader/moeder, pake/beppe, opa/oma etc)? Skipkecommissie “Jong Frisia” heeft een compleet bouwpakket met bouwinstructies samengesteld. Voor het bouwen van een Frisia Jachtje hoef je geen scheepstimmerman te zijn. Met een beetje handigheid en creativiteit maak je het mooiste en snelste Skipke voor jezelf, je kind of kleinkind. Wil je een bouwpakket (€ 38,50) stuur dan een e-mail naar skipkesilen@kwvfrisia.nl. Zij zullen z.s.m. contact met je opnemen. Tevens zijn er Klomp-bouw-pakketten beschikbaar, deze zijn te bestellen via de website www.klompkesilen.nl, je kunt ze vanaf heden voor € 30,00 ook afhalen bij het Marit Bouwmeester Zeilcentrum. Voor vragen of voor specifieke informatie verwijzen we je graag door onze website: www.kwvfrisia.nl.

Oant sjen oant Skipketiid!