Roofvissen dit weekend trending topic in Grou

Ze zien er gevaarlijk uit die roofvissen in de Friese wateren. Een snoek is dan ook beslist geen lieverdje. Toch zijn veel hengelsportliefhebbers gefascineerd door de snoek. Van oudsher spreekt deze roofvis tot de verbeelding. Dit weekend komen de roofvissers in Grou goed aan hun trekken. Op vrijdag 1 maart spreekt Yaïr Nauta voor HSV Idaarderadeel over zijn passie voor de roofvisserij, terwijl op zaterdag 2 maart de Jeugdraad van Sportvisserij Fryslân een gezellige roofvisavond voor jong en oud organiseert.

Op vrijdagavond 1 maart staan de roofvissen centraal tijdens een lezing in het MFC gebouw. Daar spreekt Yaïr Nauta over zijn ervaring met roofvissen. Hij is naast een gedreven hengelsportliefhebber ook actief binnen een team die vermiste mensen opspoort. Dit doet hij met geavanceerde apparatuur. Het is die avond tevens algemene ledenvergadering.

Op de zaterdagavond 2 maart zijn er in Oer’t Hout verschillende stands waarbij alle technieken binnen het roofvissen naar voren komen. Ook zullen er een aantal interessante presentaties gehouden worden door een aantal bekende, Friese roofvissers. Als kers op de taart is er uiteraard een loterij met geweldige prijzen. Kortom, deze roofvisavond mag je als sportvisser gewoon niet missen!

Naast al deze roofvisgerelateerde activiteiten is Jolanda Hoogeveen, lid van de jeugdraad en top witvisser aanwezig om de jongste jeugd te helpen bij het knopen van tuigjes.  De avond start om 19:00 uur in Herberg Oer’t Hout.