Dorpsarchief en Wereldwinkel op één locatie bij Informatiepunt Grou

Grou – Vanaf 10 januari 2019 sluiten Het Dorpsarchief Grou en de Wereldwinkel zich aan op de locatie van het InformatiePunt Grou aan het Halbertsmaplein 12. Door omstandigheden zochten deze partijen een nieuw onderkomen. Samen met het InformatiePunt dragen ze Grou uit en hebben daarom de krachten gebundeld.

 

Het InformatiePunt Grou

Het informatiepunt is en blijft er voor de inwoners, bezoekers en toeristen van Grou. Heeft u vragen over een van de vele activiteiten, bezienswaardigheden, overnachtingsmogelijkheden of over het culturele en culinaire aanbod in Grou en omgeving, stap dan binnen. De plek voor een dorpsplattegrond, evenementenagenda, typisch Grouster producten en andere leuke souvenirs.

Het Dorpsarchief

Dit  is ontstaan uit een werkgroep van Pleatslik Belang Grou. Hier kunt u een kijkje nemen in de geschiedenis van Grou, haar bewoners en omgeving. Een trefpunt voor het verzamelen en bewaren van historische informatie over Grou. Heeft u nog verhalen, oude foto’s, ansichtkaarten of documenten over Grou? Wie weet vult die informatie een leemte in onze kennis van de historie van Grou.

De Wereldwinkel Grou

De verkoop van authentieke producten met een hedendaags tintje uit ontwikkelingslanden vindt vanaf 10 januari plaats in het InformatiePunt Grou. Het begrip “Fairtrade” dat zo’n veertig jaar geleden nog bevochten moest worden in de samenleving, heeft inmiddels de brede waardering gekregen die het verdient. Iedere aankoop hier helpt namelijk een producent daar om een bestaan op te bouwen. Daarom zijn we blij dat op deze manier de Fairtrade cadeauwinkel in Grou voortgezet wordt.

Vanaf 10 januari heten wij u samen van harte welkom aan het Halbetsma’s Plein 12, te Grou.