Expositie ‘Wereldburger uit Grou’ en zijn internationale interesses

GROU – Joost heeft zich ingezet voor het vastleggen van de Friese taal en de cultuur. Zo heeft de oprichting van de voorloper van het huidige Fries Museum in Leeuwarden, het Fries Kabinet, mede op aanraden van Joost plaats gehad.

In de expositie ‘Wereldburger uit Grou’ van museum Hert fan Fryslân maakt de bezoeker een tocht langs objecten, teksten, geluidsfragmenten die zijn brede interessegebied weergeven.Duidelijk wordt dan hoezeer de Friese cultuur volgens Joost met andere culturen verbonden is. Met recht verdient hij de titel Wereldburger!

Voor kinderen van circa 7-12 jaar is er het project ‘Het notitieboek van Joost’, met leuke opdrachten, zowel binnen als buiten het museum (mits onder begeleiding). In het oude dorp betreft het een speurroute naar kastjes en kistjes met Fries erfgoed van Joost. Benodigd: een speurblad voor jong en oud. Dit blad is te koop in het museum.
Op tijdige aanvraag (0566-624099) behoren een dorpswandeling met gids, een rondleiding door het museum en/of het voormalige Raadhuis tot de mogelijkheden.

Meer info op www.museumhertfanfryslan.nl , tel: 0566-623911
Locatie: museum Hert fan Fryslân, Stationsweg 1, 9001 ED Grou
Geopend: 1 april t/m 30 november 2018, woensdag t/m zondag van 13:30 – 17:00 uur