14 maanden celstraf voor wapenbezit, hennepkwekerij en dronken rijden

LEEUWARDEN – Tegen een man uit Leeuwarden is veertien maanden celstraf geëist voor het rijden onder invloed en het mogelijk hebben van een hennepkwekerij in Grou. Ook vanwege het in bezit hebben van een semi-automatisch wapen is de geëiste straf door justitie bepaald.

De man reed met het wapen op de bijrijderstoel door de binnenstad van Leeuwarden. Naast de celstraf eist justitie ook dat de man zijn rijbewijs inlevert voor  gedurende negen maanden. Dit, omdat hij eerder al eens aangehouden is voor het rijden onder invloed.

Kogelpatronen werden gevonden bij de hennepkwekerij die bij het semi-automatische wapen van de man hoorden. Volgens justitie genoeg bewijs om hem ook voor de hennepkwekerij verantwoordelijk voor te stellen. De rechter doet over twee weken uitspraak.