Ruim 1000 kaarten verkocht voor Gabe Skroar

GROU – In de voorverkoop voor het muzikaal locatietheater Gabe Skroar zijn al duizend kaarten verkocht. Dat betekent dat een kwart van het totaal aantal stoelen nu bezet is. Grou is deze zomer het decor van dit theaterspektakel op het water, met in de hoofdrol Freark Smink.

Gabe Skroar wordt in juni gespeeld op en rond het water ‘de rjochte Grou’ met op de achtergrond de 13e eeuwse Sint Piterkerk van Grou. Het publiek wordt met pontjes naar de tribunes gebracht.

Hoofdpersoon is de kreupele kleermaker Gabe Skroar (Freark Smink). Hij heeft zijn handen vol aan de broers Halbertsma’s uit Grou: een diepzinnige dominee, een drammerige ondernemer, een drinkende en dichtende arts en een koopman in hout. Van de ouders van de vier broers kreeg hij de opdracht op ze te passen, om ze bij elkaar te houden. Niet te doen! Ze vliegen alle kanten op, al bindt gedichten en verhalen hen (nou ja, niet de koopman, die doet daar niet aan). Komen de Halbertsma’s bij elkaar? Weten huwelijk en feesten hen te verbinden? Of komt dit (pas) door dreiging van armoede en dood?

Freark Smink is een Friese acteur bekend van theater en televisie. Hij speelde mee in producties als Spijkerhoek, Baantjer en Grijpstra en de Gier. Veel mensen zijn opgegroeid met zijn alter ego Sybe Satellyt, wat acht jaar te zien was op Omrop Fryslân. Hij maakte grote indruk in de theaterproducties “De Emigrant” en “Feteranen”.

De productie wordt gedragen door de ondersteuning van vele Grousters: acteurs en amateurs, muzikanten, decorbouwers, grime en choreografie. Dit enthousiasme maakt Gabe Skroar tot een echt mienskipsproject. Een unieke toneelervaring die niemand mag missen!

Gabe Skroar wordt 12 keer gespeeld. De premiere is op 7 juni 2018.

Kijk voor actuele informatie over het programma en de kaartverkoop op
www.gabeskroar.frl