Afke Boven van Omrop Fryslân zoekt slaapplaats in Grou

GROU – Drie verslaggevers van Omrop Fryslân verdiepen zich deze week in de drie nieuw te vormen gemeenten in Fryslân. Grou is natuurlijk al onderdeel van gemeente Leeuwarden, maar die gemeente krijgt er in 2018 heel wat nieuwe inwoners bij. Afke Boven komt in Grou en omgeving langs om te stemming over de verkiezingen te peilen.

Afke is op zoek naar een slaapplek, want net als haar collega’s Bauke Deelstra in Súdwest-Fryslân en Lennie Bronsveld in Waadhoeke, mag ze een week lang ervaren hoe het is om inwoner te zijn van Grou.

Voor haar verslaggeving is ze vooral op zoek naar wat er leeft onder de inwoners: “We zoeken de politici bewust niet op, maar zijn benieuwd naar wat de mensen willen. Hoe voelen ze zich bij de herindeling, wat vinden ze belangrijk en waarop baseren ze hun keus bij het stemmen voor de nieuwe gemeenteraad volgende week woensdag 22 november?”

Heeft u tips óf een slaapplek voor Afke? Mail haar op afke.boven@omropfryslan.nl