Yn ‘e Lijte stelt ruimte beschikbaar voor biologische tuin

GROU – Vakantiepark Yn ‘e Lijte stelt ruimte beschikbaar voor de biologische tuin van Joël van den Broek. Op zaterdag 2 september a.s. organiseert van den Broek een Open Dag in zijn biologische tuin Yn ‘e Sinne farm op het terrein van vakantiepark Yn ‘e Lijte te Grou. Een ieder die belangstelling heeft voor biologisch tuinieren is vanaf 10.00 tot 15.00 uur van harte welkom.

De 25 jarige Joël ontdekte tijdens zijn opleiding Zorg en leefomgeving zijn passie voor het natuurlijk telen van groentes. Inmiddels werkt hij op een zorgboerderij. Toen hij zijn droom deelde met René Meijer, voorzitter van de Stichting Groen Grou, kwam hij erachter dat Jan Brouwer wel een stuk grond beschikbaar had op zijn vakantiepark en dat de Stichting Groen Grou hem wilde steunen. En zo werden zijn plannen uitgerold. Recentelijk is Joël gestart met de opleiding Permacultuur omdat hij meer wilde weten van duurzame manieren van landbouw. De kennis hieruit kan hij direct in de praktijk toepassen.

Het is de bedoeling dat de groenten en kruiden uit de tuin lokaal worden afgenomen. Joël heeft al een eerste afnemer gevonden in restaurant Oan ’t Wetter. Ook in het najaar gaat het kweken en telen gewoon door. Voor die periode lijkt het Joël interessant voor bewoners van het park om groenten af te nemen. Na de zomervakantie wil Joël, in samenwerking met Dagbesteding Grou, dagbesteding op de tuin aanbieden op donderdag en vrijdag.

Op 2 september geeft Joël, samen met zijn team, rondleiding op Yn ‘e Sinne farm en heeft hij een informatiestand ingericht voor bezoekers. De Open Dag start voor iedereen met een ontvangst in restaurant Oan ’t Wetter, waarna de bezoeker wordt meegenomen naar de tuin. Op facebook is de biologische tuin van Joël te vinden onder Yn’e Sinne farm.

Kiek op de tûn