Uitslag loting SKS skûtsjesilen 2017

GROU – In de feesttent in Grou werd vrijdag 4 augustus de loting van het skûtsjesilen gehouden. Deze loting bepaalt traditiegetrouw de volgorde waarin de deelnemers bij De Veenhoop van start gaan. Drachten start als eerste, gevolgd door Huizum en Leeuwarden.

Door een flinke regenbui was het belangstellende publiek vluchtig in de feesttent gegaan waarna de loting direct kon beginnen. Een stroomstoring zorgde voor een korte onderbreking, maar een back-up generator verhielp al snel het probleem.

De volgorde waarop de wedstrijd bij De Veenhoop (maandag) zal worden gestart, wordt in Earnewâld (dinsdag) in tegenovergestelde orde gehouden. Akkrum zal daar als laatste van start gaan.

Het sulveren Skûtsje

De veertien skûtsjes strijden de komende weken in elf zeilwedstrijden om de kampioenswimpel ‘Het sulveren Skûtsje’.