Bewoners Kleine Buren zijn verloedering straatbeeld meer dan zat

GROU – Veel onkruid, overstromingen door verstopte riolering, gladde en hobbelige bestrating en slechte bewegwijzering. De bewoners van de Kleine Buren in Grou zijn al jaren met de gemeente Leeuwarden in conclaaf om verdere verloedering van het straatbeeld tegen te gaan. Toezeggingen worden door de gemeente gedaan, maar daadkracht schiet tekort.

Uit protest hebben de bewoners recent besloten om verdere verloedering zelf niet meer tegen te gaan. Ieder jaar werd er gezamenlijk onkruid verwijderd, dit waren echter slechts tijdelijke oplossingen. Voor het eerst hebben de bewoners daarom dit jaar besloten om de werkzaamheden te staken. Bij regenval is de bestrating vanwege de wildgroei erg glad welke gevaarlijke situaties oplevert voor met name oudere mensen.

Door verzakkingen van de Kleine Buren zijn er veel hobbels ontstaan. De straat is daarmee slecht toegankelijk voor rollators en rolstoelen. ”De gemeente Leeuwarden heeft alle klachten jaren geleden al ontvangen, maar er wordt simpelweg niet ingegrepen”, vertelt Geert Riemersma, juwelier op de Kleine Buren. Middels een schriftelijk brief liet de gemeente op 26 januari 2016 weten, dat de straat aan alle kwaliteitseisen voldoet.

De foto’s laten de werkelijke situatie van de straat zien:

IMG_0348 Kleine Buren
image1 image2