Bouw nieuwe oogkliniek Grou van start

GROU – Momenteel is de oogkliniek Oog en Welzijn gevestigd in Dokkum, maar in het najaar kan de oogkliniek daar een prachtige locatie langs de A32 in Grou aan toevoegen. Met de beide vestigingen wil de oogkliniek benadrukken, dat zij de nodige oogheelkundige zorg dicht bij de mensen wil blijven kunnen aanbieden.

In 2015 startte de oogkliniek in Dokkum en heeft sinds die tijd in sneltreinvaart bekendheid gekregen in Friesland, maar ook in Groningen en Drenthe. Niet alleen door het vertrouwde en huiselijke gevoel dat de oogkliniek uitstraalt. Maar ook door de accurate aanpak, waardoor patiënten hun traject voor een staaroperatie bijvoorbeeld doorgaans al binnen vier weken doorlopen. “Iedereen wil zo snel mogelijk en goed geholpen worden”, zegt Ids Jousma, een van de tweekoppige directie van de oogkliniek. De oogkliniek in Grou wordt uitgerust met de nieuwste diagnostische apparatuur.

In Grou biedt de oogkliniek spreekuren aan voor de laag complexe oogzorg. Denk aan oogmetingen, rijbewijskeuringen, glaucoomcontroles, diabetes screenings, kinder-oogcontroles, prikken bij maculadegeneratie en de kleinere ingrepen aan de oogleden. Grotere operatieve ingrepen zoals staaroperaties verzorgt de oogkliniek voorlopig in Dokkum. Dit operatiecentrum voldoet ruimschoots aan de hoogste eisen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Dat betekent eenmalig naar Dokkum en de nazorg gewoon dichtbij in Grou of Dokkum.

Bron: Omroep Leo