Burgemeester Crone sluit drugspanden in Grou en Leeuwarden

GROU – Burgemeester Ferd Crone heeft op basis van de bestuurlijke bevoegdheid van de burgemeester op grond van de Opiumwet in de gemeente Leeuwarden twee woningen gesloten. Op donderdag 8 juni sloot de burgemeester een woning aan de Waltastate in Leeuwarden. Daarnaast sloot hij donderdag 15 juni een woning aan het Leechlân in Grou.

De politie heeft in deze woningen handelsvoorraden drugs in beslag genomen. De aangetroffen drugs zijn in strijd met de Opiumwet en daarom is de burgemeester bevoegd de woningen te sluiten.

Burgemeester Crone geeft aan dat sluiting van deze woning een goed voorbeeld is van de uitvoering van het handhavingsbeleid. Zo wordt drugshandel tegengegaan en overlast voor omwonenden in de wijk voorkomen. De sluitingstermijn van de woningen varieert tussen de 3 en 6 maanden.

De illegale handel in hard- en softdrugs heeft een grote impact op de (ervaren) veiligheid. De politie Noord-Nederland, het Openbaar Ministerie en de gemeente Leeuwarden werken intensief samen om hier tegen zowel straf- als bestuursrechtelijk op te treden.