Herdenking oorlogsslachtoffers 4 mei in Grou

Vanavond staan veel inwoners van Grou stil bij de herdenking van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Het eerste gedeelte van deze herdenking zal live-streaming worden uitgezonden door Grousters.nl via onze facebookpagina. Start rond 19:10 uur.

Er zullen om 19:15 bloemen worden gelegd bij het oude raadhuis waar het monument is ter nagedachtenis aan slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog is. Aansluitend is er een stille tocht naar de begraafplaats waar ook bloemen gelegd zullen worden.

De rest van de avond zal ingevuld worden met een herdenkingsdienst in de Sint Piterkerk met muziek en de speciale gastspreker Moritz Tof, omlijst met voordrachten van groep acht van de basisschool. Om precies acht uur vanavond zal in aansluiting op de landelijke herdenking twee minuten stilte in acht worden genomen.