80 amateurschilders tijdens wedstrijd KunstreKen

GROU – Het Pand Grou, organiseert voor de 4e maal een schilderwedstrijd, waarbij dit jaar in totaal 80 amateurschilders meedoen. De ingebrachte werken worden geëxposeerd bij ‘Het Pand Grou’ en bij diverse winkeliers in het centrum van Grou van 20 april t/m 12 mei. Een vak- en publieksjury  gaat de ingebrachte werken beoordelen.

De opening van KunstreKen werd op 20 april verricht door Ivo Krikke, voorzitter van de Business Club in Grou. Hij sprak zijn grote waardering uit voor Yneke Fokkens en Abe Dijkstra, de drijvende krachten achter Het Pand Grou en hun vrijwilligers.

Het Pand is ontstaan vanuit het initiatief  om amateur kunstenaars een podium te geven in een leegstaand pand aan de Hoofdstraat. Afgelopen jaar moest er gedwongen verhuisd worden, maar dankzij inzet van Promotie Grou en Bussines Club is er heel snel een oplossing gevonden.

Het Pand Grou wordt volledig gerund door vrijwilligers en vormt een bijzondere en welkome aanvulling op de bestaande middenstand.  Er is een groot aanbod van schilderijen, beeldhouwwerk, foto’s, keramiek, sieraden, glaskunst en cadeauartikelen van kunstenaars uit  Grou en wijde omgeving.