Winkelleegstand in Grou fors afgenomen

GROU – De winkelleegstand is in Grou het afgelopen jaar fors afgenomen. Op de locatie van het voormalig postkantoor wordt een gloednieuwe Poiesz supermarkt gebouwd. Het leegstaande pand van Fantasy Mode aan de Wijde Steeg is gesloopt en komen woningen en een appartement.

Ook in de hoofdstraat zijn veranderingen zichtbaar. De voormalige fotozaak van Harry Bontekoe stond lange tijd leeg maar is sinds dit jaar een VVV-kantoor in gevestigd. Een winkelpand in de hoofdstraat wordt verbouwd tot woning. En middels een pop-up store concept wordt een ander winkelpand met enige regelmaat gevuld.

Positiviteit
De positiviteit is duidelijk zichtbaar in Grou sinds de gemeentelijke herindeling van 1 januari 2014. Dankzij financiële impulsen van de gemeente Leeuwarden, hebben vrijwilligersorganisaties in het dorp de handen ineengeslagen. Het watersportdorp heeft nu zelfs in de wintermaanden praktisch geen winkelleegstand meer.