Wilhelminapark Grou treft maatregelen voor vogelgriepdreiging

GROU – Vanwege de vogelgriepdreiging zijn door het Wilhelminapark in Grou maatregelen getroffen om de dieren te beschermen. De volièredieren waren al afgeschermd, maar nu zijn ook de kippen naar binnen verhuisd om te voorkomen dat zij in direct contact komen met wilde watervogels.

Door de werkzaamheden was het park al gesloten, maar bezoekers worden nu ook dringend verzocht weg te blijven. ”Iedereen moet hun best doen om het risico op verspreiding van de ziekte zo minimaal mogelijk te houden”, zegt Sabine Vriesema, voorzitter van Stifting de Hoannepôle.

Het voeren van dieren die bij de ingang lopen, is niet toegestaan.Groente, fruit en brood mag in zakjes aan het hek worden gehangen. De dierverzorgers zorgen dat het wordt verdeeld onder de dieren.