Grouster aangehouden na diefstal boot

GROU – De politie heeft zaterdagavond een 51-jarige inwoner van Grou aangehouden op verdenking van diefstal van een boot. Tijdens de aanhoudingen vonden agenten een boksbeugel in de kleding van de man. Dit verboden wapen werd in beslag genomen.

Eerder die middag kregen agenten een melding dat uit een haven aan Meersweg een boot was gestolen. Meerdere agenten keken uit naar het vaartuig. Ze werden daarbij geholpen door een man die zijn boot beschikbaar stelde zodat ook op het water gezocht kon worden. Uiteindelijk zagen ze boot de varen in de omgeving van het Bregepaad. Aan boord van het schip zaten vier mensen. De 51-jarige schipper werd vervolgens aangehouden. De boot werd in beslag genomen.

Tijdens de fouillering werd een boksbeugel in de kleding van de verdachte gevonden. Dit verboden wapen werd in beslag genomen. De Grouster werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.