Uitgelicht: Drie wandelroutes door Grou

Speciaal voor toeristen, maar ook bijzonder leuk voor Grousters, zijn er drie wandelingen uitgezet. Te weten Wandelroute door Grou, Paad troch Grou en één speciaal voor kinderen, ‘Lytse Eeltsje’. De wandelroutes liggen voor u klaar in het VVV Grou kantoor en in het museum Hert fan Fryslân.

Wandeling voor kinderen
‘Lytse Eeltsje’ gaat over de jonge Eeltsje Halbertsma. Hij neemt de kinderen mee naar het Grou van rond 1810. Een levendig handelsplaatsje aan het Pikmeer. Er is een krant gemaakt: ‘Nijs fan Eeltsje’. Deze krant beschikt over een duidelijke plattegrond met allerlei ‘weetjes’ welke de kinderen door het centrum van het oude Groucvoert, waar de kleine Eeltsje Halbertsma woonde, naar school ging en speelde. De wandeling is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar, maar ook voor de ouders en begeleiders is het interessant! Zeer geschikt voor kinderfeestjes.

Wandelroute voor volwassenen
De wandeling gaat door het oude Grou en belicht 15 belangrijke bezienswaardigheden. De wandeling duurt ongeveer een uur. Als u het museum en de kerken bezoekt dan duurt de wandeling uiteraard wat langer. In de routebeschrijving wordt uiteraard ook ieder object op een informatieve manier beschreven.

Wandelroute “Paad troch Grou”
Het “Paad troch Grou” is een wandelroute langs 21 historische panden. Op de karakteristieke panden zijn door Plaatselijk Belang Grou aangepaste ANWB-gevelborden geplaatst. De wetenswaardigheden van deze prachtige panden zijn beschreven in het boekje “Paad troch Grou”. Een echte aanrader als u meer wilt lezen over deze monumenten. U kunt het boekje, dat voorzien is van een plattegrond, kopen bij de boekhandel Bruna en bij VVV Grou.

– Wandelroute door Grou, uitgave Museum Hert fan Fryslân € 4,-
– Wandelroute voor kinderen ‘Lytse Eeltsje’ krant € 1,50
– Paad troch Grou

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *