Brandweer Noord-Nederland geslaagd voor vaardigheidstoets in Grou

GROU – Zaterdag 2 april werd de brandweer van Noord-Nederland getest met pittige opdrachten in Grou. Tijdens deze brandweervaardigheidstoets moesten Friezen, Drenten en Groningers als een geoliede machine samenwerken. Alle opdrachten werden met succes volbracht door de brandweerkorpsen.

In en om de brandweerkazerne van Grou stonden diverse rood glimmende brandbestrijdingsvoertuigen opgesteld. Inwoners van Grou bekeken de gezamenlijke oefening van acht brandweerkorpsen uit Drenthe, Friesland en Groningen. Een wedstrijd waarbij gekeken werd of de kennis en vaardigheid van brandweermannen en vrouwen nog up-to-date is.

“Na de lokale en regionale wedstrijden hopen we straks in de landelijke finale te staan”, vertelt Korpsfotograaf Hendrik De Wolf. Burgemeester Ferd Crone heeft na de vaardigheidstest de prijzen uitgereikt. Het is de negende keer dat de test in Grou werd gehouden.

Brandweer Grou

Brandweer Grou4