Yachtcharter De Drait zet vol in op digitale service voor toerist

DRACHTEN – Een app met activiteiten in Drachten. Daarnaast een instructie-app voor schippers. Ook levert Yachtcharter De Drait vele routes met uitgebreide informatievoorziening voor watersporters. Al deze initiatieven voert Yachtcharter De Drait volledig op eigen kracht uit.

Met de verschillende initiatieven wil het bootverhuurbedrijf meer toeristen aantrekken. ‘‘We zien wel dat de positiviteit terug te zien is in de investeringen van de gemeente en provincie, maar ondernemers zijn uiteindelijk het kloppende hart. De regio Noordoost-Fryslân en met name Drachten kan digitaal nog een grote inhaalslag maken’’, vindt directeur Anne Bloemhoff.

Krachtenbundeling
Fokko Eybergen van Stichting Regiomarketing Toerisme, liet aan Omrop Fryslân weten dat digitale promotie door de gemeente niet opgepakt is omdat ze het niet bij konden benen. ‘‘We kunnen niet alleen maar afwachtend kijken en wijzen naar de provincie. Ondernemers moeten hun schouders eronder zetten, en dat is dus ook wat we doen. Volle vaart vooruit en krachten bundelen’’, concludeert Bloemhoff.

Open Dagen
Op 9 en 10 april presenteert Yachtcharter De Drait haar digitale ontwikkelingen en vloot. Tijdens deze Open Dagen is het ook mogelijk om proefvaarten te maken. ‘‘Iedere watersportliefhebber is van harte welkom. We delen graag onze plannen en digitale uitingen. We willen graag in contact komen met ondernemers om nóg meer toeristen aan te trekken’’, zegt Bloemhoff.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *