Sfeerimpressie Merenloop Grou 2016

GROU – De Merenloop, die ooit is begonnen als een simpele loop voor hardlopers is nú een geweldige voorjaarsklassieker. Alle evenementen starten zondag 13 maart op het Halbertsmaplein, midden in het hart van Grou.

 

Merenloop 10

 

Merenloop 9

 

Merenloop 8

 

Merenloop 7

 

Merenloop 6

 

Merenloop 5

 

Merenloop 4

 

Merenloop 3

 

Merenloop 2

 

Merenloop 1

 

Merenloop 14 kilometer

De start is op het Halbertsmaplein, vervolgens langs het Pikmeer, het PM kanaal en dan op naar het aquaduct, met een pittig hoogteverschil. Daarna verandert het wegdek in een onverhard gedeelte. De nodige hekken over en proberen het ritme vast te houden. Terug over de polderdijk en langs het kanaal om voor de tweede keer het aquaduct te bedwingen. Het laatste stuk verhard brengt je terug naar het oude centrum van Grou waar de finish en de voldoening liggen te wachten.
 

 

Merenloop 10 kilometer

Om toch het echte Merenloopgevoel te krijgen is er bij het keerpunt een klein stukje onverhard. Daar voeg je in bij de stroom lopers van de 14 km om vervolgens samen het aquaduct voor de tweede keer te bedwingen! Een superloop om eens te kijken of te laten zien uit wat voor hout je gesneden bent. Terug bij de finish in het gezellige centrum van Grou krijg je een warm onthaal van het enthousiaste publiek. De 10 kilometer is dus iets minder extreem als de 14 maar minstens zo leuk.

 

 

Merenloop 5 kilometer

Het kleinere broertje van de klassieke Merenloop: de Running Center 5 km. De grootste obstakels zoals het aquaduct, de hekken en de weilanden worden je op deze afstand bespaard. De start is in het gezellige centrum van Grou, de route voert je langs de haven en gaat via het dorp en het Prinses Margrietkanaal weer terug naar de finish. Een loop om een persoonlijk record te lopen of om gezellig samen met je loopmaatjes over de streep te komen.