Vluchtelingen slaan multiculturele brug in Grou

GROU – Een groot aantal inwoners van Grou heeft vrijdagavond gehoor gegeven om aan te schuiven bij de multiculturele maaltijd van opvanglocatie Oer ’t Hout. Het initiatief van het COA en Stichting Present was een groot succes.  De heerlijkste geuren kwamen uit de keuken, waar een groot aantal vluchtelingen enthousiast stonden te kokkerellen.

 

De Iraakse, Afgaanse, Armeense, Iraanse, Eritrese en Syrische keuken keuken stonden deze avond op het menu. Een heerlijke rijstschotel met kip. Dit alles gemaakt met verschillende oosterse kruiden. Beheerder Tjeerd Soer was enthousiast over het initiatief uit de koker van Stichting Present. Soer: “Er heerst onder de bevolking in Grou een enorme saamhorigheid en verdraagzaamheid omtrent het verblijf van deze groep mensen in ons dorp. Het is eigenlijk verbazingwekkend dat er nauwelijks een wanklank te horen is”. Volgens de beheerder van Oer ’t Hout voelen de vluchtelingen zich enorm op hun gemak in Grou. ”Ze komen hier helemaal tot rust. Vaak na een lange reis van zes of zeven locaties”, zegt Soer.

 

Gezelligheid
De maaltijdbereiders waren blij dat ze zo’n professionele keuken konden gebruiken. En aan de overheerlijke geuren te ruiken was de maaltijd perfect geslaagd. Ook Gerard Hoekstra van de hulporganisatie Present was blij dat de uitwerking van de gezamenlijke maaltijd zo goed verlopen is. “We hebben de vluchtelingen en de inwoners van Grou op deze manier een stukje gezelligheid en een ontspannen contactmoment gegeven.”

 

Foto’s en tekst: Henk Brinkman

Grou vluchteling

 

Grou Oer t hout

 

Grou gastvrij